Nieuwe beschietingen in Frankrijk
08 Jan 2015, 07:10
foto
De twee hoofdverdachten de gebroeders Cherif en Said Kouachi (Foto: AFP)


Het blijft onrustig in Frankrijk. Na de gewapende aanval woensdag op het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo, waarbij twaalf doden en diverse gewonden vielen, zijn vanmorgen weer twee agenten beschoten. Eén van de agenten is intussen overleden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken die ter plaatse was heeft aan verslaggevers gezegd dat het niet duidelijk is of er een verband is met de aanslag van gisteren. De nieuwe schietpartij vond plaats in het zuiden van Parijs, bij de Porte de Chatillon.

President Françios Hollande heeft vandaag een nationale rouwdag uitgeroepen. Intussen gaat de jacht op de twee hoofdverdachten, de gebroeders Said en Cherif Kouachi, door. Zeven personen zijn gearresteerd in verband met de aanslag gisteren. Eén van hen is de achttienjarige Hamyd Mourad, de derde verdachte van de schietpartij bij het tijdschrift. Hij heeft zich gisteravond overgegeven. Mourad is volgens de krant ‘Le Monde’ de schoonbroer van de twee andere verdachten.

De Franse premier Valls heeft gezegd dat het nu erom gaat om de “terroristen van deze verschrikkelijke daad op te sporen en op te pakken. Hij is bezorgd dat de daders opnieuw kunnen toeslaan. “Daarom heeft het parket de namen en foto’s van de verdachten vrij te geven, zodat iedereen informatie kan aanleveren.” Sinds de aanslag op Charlie Hebdo zijn verschillende incidenten gemeld in Franse steden.
Zondag zal er een grote manifestatie zijn als eerbetoon aan de slachtoffers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May