Caribische mediaorganisatie veroordeelt laffe aanslag
08 Jan 2015, 01:00
foto
Een van de kogelinslagen in het gebouw van 'Charlie Hebdo'. (Foto: Telegraph.co.uk)


De Associatie van Caribische Mediawerkers (ACM), waar ook de Surinaamse Vereniging van Journalisten bij aangesloten is, reageert geschokt op de brute aanslag op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Twaalf personen zijn doodgeschoten, terwijl anderen nog vechten voor hun leven.

De ACM is bezorgd over de toenemende intolerantie onder sommige groepen die zo ver gaan dat ze journalisten, die gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting om aspecten van de mondiale politiek aan de kaak te stellen, te doden. De ACM ondersteunt en staat achter haar Franse collega's - en journalisten wereldwijd - die hun leven voor een fundamenteel beginsel van de journalistiek hebben gegeven - de vrijheid van meningsuiting.

De ACM leeft mee met de collega's en de families van de vermoorde Franse journalisten. De journalistenorganisatie geeft volle ondersteuning aan journalisten in de regio en in de wereld die onder vuur staan bij de uitoefening van van hun beroep.

In Frankrijk zijn op diverse plaatsen spontane betogingen tegen de brute aanslag op het blad. President François Hollande heeft een nationale dag van rouw aangekondigd voor vandaag. Niet alleen in Parijs, maar in het hele land is de veiligheid opgevoerd. Ruim 3000 agenten en militairen zijn met het onderzoek van deze zaak bezig.

De auto waarin de terroristen na de aanslag zijn weggereden, is verlaten teruggevonden. Intussen zou de jongste van de drie terroristen zich overgegeven hebben aan de politie. Franse media melden dat Hamyd Mourad (18) zegt dat hij tijdens de aanslag op school was. Hij heeft zich aangemeld, nadat hij ontdekte dat de politie hem zocht. De broers Chérif en Said Kouachi zijn twee andere verdachten die nog spoorloos zijn. De politie heeft foto's van hen vrijgegeven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May