Charles Pahlad: ‘Hoeveel zaken liggen niet bij de pg?’
07 Jan 2015, 06:00
foto
'Oom Charlie' Pahlad is warm verwelkomd door VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.


NDP-parlementariër Charles Pahlad heeft zich uit onvrede over de corruptie binnen zijn eigen partij, gewend tot de VHP. Op de vraag waarom hij de corruptieve handelingen niet heeft gerapporteerd aan de procureur-generaal (pg), vraagt Pahlad waarom hij dat moest doen. In gesprek met Starnieuws zegt de parlementariër dat er honderden zaken bij de pg liggen die nog nooit onderzocht zijn.

Volgens Pahlad vertelt iedereen hetzelfde verhaal: het verhaal over de corruptieve handelingen. “Ik heb de corruptie bespreekbaar gemaakt met Desi Bouterse als voorzitter van mijn partij en niet als de president van het land. Er liggen zoveel onopgeloste moordzaken zelfs bij de pg, vele DNA-leden hebben zo vaak in het parlement een heleboel zaken aangekaart, ministers zijn naar huis gestuurd en zo kan ik tal van zaken opsommen. Er zijn geen oplossingen gekomen in deze zaken en moet ik dan nog aan de pg rapporteren?”

Hij benadrukt dat hij de regering en de corruptie heeft besproken en niet de partij. Hij kan zich niet voorstellen dat wanneer hij een standpunt inneemt om de corruptie een halt te roepen, hij dan ontelbare mensen op zijn dak krijgt met negatieve uitingen. “Het enige dat ik kan zeggen is dat wij deze handelingen zo gewoon zijn dat het dan abnormaal lijkt, wanneer er iemand is die aangeeft dat het niet meer zo kan”, besluit Pahlad.


Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May