Priesierie ondergedoken; wil meewerken aan onderzoek
06 Jan 2015, 18:00
foto
Nicolaas Priesierie, voorzitter Baasa


Bestuursleden van de politieke partij Baasa, Peter Amoida (secretaris) en Johnynash Zorgvol (2e secretaris), zeggen dat hun voorzitter Nicolaas Priesierie best wil meewerken aan het onderzoek, waarbij enkele mensen aangifte hebben gedaan voor oplichting. Priesierie is al een paar keer gehoord door de politie van Moengo, maar steeds wordt er gevraagd dat hij weer komt. Priesierie is ondergedoken nadat de politie van Moengo met zes prowagens hem is komen zoeken in Paramaribo. Hij is bang voor zijn leven, zeggen de bestuursleden in gesprek met Starnieuws.

De advocaat van Priesierie is in gezelschap van enkele bestuursleden geweest naar politie Moengo. De advocaat is niet ontvangen door de politie. Priesierie heeft eerder aan Starnieuws gezegd dat ABOP-leider tevens assembleelid Ronnie Brunswijk bezig is mensen tegen hem op te hitsen. Priesierie meent dat Brunswijk zich het verkavelingsproject wil toe-eigenen. Hij vindt dit heel jammer. "Als DNA-lid moest hij juist bevorderen dat de belangen van de mensen van Marowijne, die op hem hebben gestemd, behartigd worden", zei de voorzitter van Baasa. "Omdat ik voorzitter ben van Baasa, is de heer Brunswijk bang dat hij politieke macht verliest in Marowijne. Op dit moment hebben 87 personen al het LAD nummer van hun aanvragen. Mensen worden betaald om aangifte te doen tegen mij", zei Priesierie.

Amoida en Zorgvol vinden het opvallend dat op 29 december de politie met zes prowagens uit Moengo en met assistentie van bureau Keizerstraat naar Geyersvlijt is gereden om Priesierie te arresteren. Bureau Geyersvlijt is overgeslagen bij deze actie. De vrouw van Priesierie die op Geyersvlijt woont, is volgens de bestuursleden onheus behandeld bij deze actie. Op 29 december zou Priesierie in Ocer, bij de jaarafsluiting ook het woord voeren. "Door deze actie is het niet mogelijk geweest om het woord te voeren op het NDP-podium. We waren bezig met deze zaak", zegt Amoida.

Brunswijk heeft rond het verkavelingsproject intussen ook grond aangevraagd en gekregen. Via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is het terrein waarop het verkavelingsproject uitgevoerd wordt, ook een aanvraag ingediend. Amoida en Zorgvol delen mee dat via de vereniging geld is ontvangen voor onderhoud en het bouwrijp maken van het terrein. Tientallen mensen hebben al een LAD-nummer. Verwacht wordt dat binnenkort het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer zal overgaan tot uitgifte van het terrein.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May