Nicolaas Priesierie wordt gezocht door politie
06 Jan 2015, 10:23
foto
Nicolaas Priesierie


Nicolaas Priesierie, voorzitter van de politieke partij Baasa, tevens presentator van het programma Luku Dosu, wordt al enige tijd gezocht door de politie. Hij wordt verdacht van oplichting. De zaak is in handen van de politie van Moengo die bevestigt dat Priesierie wordt gezocht. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt eveneens dat Priesierie wordt opgespoord en dat hij verdacht wordt van oplichting.

Priesierie zou van meer dan 200 mensen geld hebben ontvangen voor de koop van een terrein te Zinkkampoe te Moengo. Tot op heden kunnen de mensen niet over hun grond beschikken. Priesierie is tot twee keer aangezegd door het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer te stoppen met zijn activiteiten. Benadeelden die al langer dan twee jaren van het kastje naar de muur worden gestuurd, zijn al enige tijd naar de politie gestapt en hebben aangifte tegen Priesierie gedaan.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie blijkt dat Priesierie nimmer over grond beschikte. Ook zou hij bedragen tussen de SRD 1.500 tot SRD 6.000 hebben gevraagd aan de benadeelden. In deze zaak zijn al twee personen dichtbij Priesierie gehoord en voorlopig heengezonden. Priesierie die ook was opgeroepen door de politie is niet verschenen. Al ruim twee weken is Priesierie niet meer in het openbaar gezien. Op 28 december kreeg de politie informatie dat hij bij zijn woning te Geyersvlijt was. Nader onderzoek van de politie op dit adres leverde niets op. De verdachte wist tot op heden uit handen van de politie te blijven. Naarden bevestigt dat Priesierie inderdaad al een keer is opgespoord in Paramaribo-noord. Daarbij is Priesierie volgens Naarden op de vlucht geslagen en wist hij zo te ontkomen aan zijn aanhouding en voorgeleiding.

Officiële opsporing
De politie kreeg afgelopen weekeind informatie dat Priesierie zich gisteren met zijn advocaat zou aanmelden. Echter is slechts zijn raadsman verschenen. De politie van Moengo rest geen keus dan deze politicus op de opsporingslijst te plaatsen. Volgens Naarden is het te verwachten dat Priesierie inderdaad op de officiële opsporingslijst wordt geplaatst. Hij weet dat hij wordt opgespoord, maar wijkt telkens uit en houdt zich schuil, meent Naarden.

Priesierie heeft als voorzitter van Baasa in het weekend van 19 december op het NDP-podium te Moengo gevraagd naar de zegen van president Desi Bouterse over deze zaak. Bouterse heeft tijdens zijn toespraak geen woord gezegd hierover. De voorzitter van Baasa die met zijn partij aansluiting zocht bij de NDP, gaf aan te geloven dat de president voor een oplossing zou zorgen.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May