Ondernemers bespreken tariefverhoging EBS
05 Jan 2015, 21:40
foto
Toppers van het bedrijfsleven tijdens een spoedbijeenkomst vanavond in KKF. Van links naar rechts Henk Naarendorp, Ferdinand Welzijn en Gilbert van Dijk. (Foto: René Gompers)


Ondernemers zijn vanavond bijeen in de conferentiezaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) om te 'brainstormen' over hoe om te gaan met de verhoogde stroomtarieven. Zij zijn het niet eens met de Energie Bedrijven Suriname (EBS) die de verhoging per 1 januari heeft doorgevoerd voor enkele categorieën.

De ondernemers vinden het niet correct dat de tariefaanpassing gaat om een selecte groep en niet voor alle verbruikers geldt. De directeur van EBS, Willy Duiker, zei vanmiddag in het programma Bakana Tori aan Clifton Limburg dat de regering besloten heeft een categorie verbruikers niet meer te subsidiëren, maar marktconforme tarieven te laten betalen. Duiker vindt dat het bedrijfsleven met klachten naar de regering moet. Daar zijn geëigende organen voor, zoals het Tripartiet Overleg. EBS voert uit wat de aandeelhouder heeft besloten.

De KKF heeft een paneldiscussie gehouden vanavond. In het panel hebben zitting de voorzitters van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, Ferdinand Welzijn, Anthony Wong van de Algemene Aannemers Vereniging, Henk Naarendorp van de KKF en Gilbert van Dijk, directeur Suriname Business Development Center. "De EBS heeft laten weten geen boodschap te hebben aan onze klachten", deelde Welzijn mee. De ondernemers zullen met voorstellen komen over hoe deze zaak verder aan te pakken. Journalisten die uitgenodigd waren voor de bijeenkomst, krijgen na de brainstormsessie de informatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May