Vanenburg verzorgt clinics voor kinderen Moengo
03 Jan 2015, 16:00
foto
Jermain Vanenburg in gele trui naast Ronnie Brunswijk, voorzitter Ronnie Brunswijk Inter Moengo Tapoe en de groep jonge voetballers van Marowijne.


Marowijne heeft veel voetbaltalent. Met de juiste begeleiding kunnen enkele van deze jeugdige spelers kunnen het ver schoppen. Dit zegt Jermaine Vanenburg die een zevendaagse voetbalclinic verzorgt voor jonge voetballers in Moengo. Het gaat om jongens tussen de 6 en 16 jaar. De clinics worden gehouden in het Ronnie Brunswijkstadion.

Vanenburg is benaderd door de clubpresident Brunswijk van Inter Moengo Tapoe. Bij Brunswijk gaat het meer om de voetbalvorming van de jongens. "Moengo is kinderrijk en we kunnen verschillende kanten op met de sport", zegt Brunswijk. Alleen de begeleiding en infrastructuur ontbreken, daarom heb ik daarop ingespeeld", zegt Brunswijk. "Er is veel gefocust op het tactische spel. Je moet weten wanneer je in actie komt en wanneer te lopen zonder de bal. Gisteren had ik ze een positiespel uitgelegd met twee kaatsers aan de zijkanten. Daar hadden ze eerst moeite mee, maar na verloop van tijd ging het al beter. Daarom zeg ik goede begeleiding en training is de key", stelt Vanenburg.

De laatste oefendag is zondag. De onderdelen balcontrole en balbehandeling zullen dan worden afgerond. Vanenburg heeft ruime internationale ervaring op het gebied van zaalvoetbal. Hetzelfde geldt voor veldvoetbal. Deze ex-profvoetballer van Surinaamse origine heeft onder meer gespeeld voor Jeugd Ajax, Telstar, RKC en Top Oss. "Ik kom over twee maanden terug met een heel team en een bekende veldvoetballer die de Champions League gewonnen heeft". De naam houdt hij nog even geheim. Wat de jongens van Moengo betreft, zal hij verslag doen aan de leiding van Inter Moengo Tapoe en Moengo Sport Bond, waar Brunswijk ook voorzitter van is.

Ala-D media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May