Vuurwerkslachtoffers gereduceerd naar 21 landelijk
03 Jan 2015, 12:00
foto


Binnen de officiële afschietperiode van vuurwerk - van 27 december tot en met 2 januari - hebben zich bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) 19 slachtoffers aangemeld. In Nickerie zijn twee personen behandeld. Brandweer voorlichter Ulrich Coats deelt aan Starnieuws mee dat vanmorgen een kind binnengebracht is met verwondingen. Dit ongeval met vuurwerk heeft zich voorgedaan na de officiële periode.


De brandweer heeft zich enorm ingezet om de mensen bewust te maken van het gevaar van vuurwerk. Er is behalve een mediacampagne ook huis-aan-huis voorlichting gegeven door de brandweer. Coats is blij dat het aantal slachtoffers is verminderd. Vorig jaar had de SEH van AZP 26 vuurwerkslachtoffers genoteerd en Nickerie 2. Landelijk ging het om 28 slachtoffers. Dit jaar zijn er landelijk binnen de afschietperiode 21 personen medisch behandeld.

Coats merkt op dat er nog een grondige analyse gemaakt zal worden van hoe ernstig de verwondingen zijn. Vorige keer waren er veel oogletsels. Op grond hiervan heeft de brandweer tijdens de bewustwordingscampagne de nadruk gelegd op beschermende brillen. Deze keer zijn er minder oogletsels. Coats is blij dat er minder slachtoffers zijn gevallen dit jaar, maar vindt dat het aantal verder omlaag moet. Organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn, pleiten ervoor om de afschietperiode in te korten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May