SEH St. Vincentius Ziekenhuis heeft het extra druk
01 Jan 2015, 18:00
foto


De Spoedeisende Hulp (SEH) van het St. Vincentius Ziekenhuis had het ook druk met de feestdagen. Algemeen directeur Manodj Hindori bevestigt dit tegenover Starnieuws. "Het was vanaf de Kerstdagen behoorlijk druk op de SEH van het St. Vincentius Ziekenhuis. Van 24 december t/m 31 december 2014 hebben 376 patiënten de SEH bezocht", meldt Hindori.

Dat is een gemiddelde van zowat 50 patiënten per dag. Vandaag, 1 januari was er tot 15.00 uur al 31 patiënten op de SEH geweest. Volgens verwachting zal de drukte op de SEH de komende dagen nog blijven toenemen, omdat de poliklinieken van veel huisartsen tot en met dit weekeind dicht zijn. De SEH is hierop voorbereid en heeft extra personeel ingezet, zegt Hindori.

Tot nog toe zijn er geen vuurwerkslachtoffers binnengebracht. De meest gehoorde klachten waren een verhoogde bloeddruk, maag- en buikpijnen en opgelopen schaaf- en snijwonden. Hindori deelt mee dat een flink aantal kleine kinderen met koortsverschijnselen is binnengebracht. De laatste dagen is er ook een lichte toename van chikungunya gevallen gerapporteerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May