Tariefsaanpassing EBS voor bedrijven en diensten
30 Dec 2014, 15:30
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) meldt dat per 1 januari voor diverse categorieën de prijs van SRD 0,15 p/kWh stijgt naar SRD 0,73 p/kWh. De verhoging geldt niet voor huishoudens. De reële tarieven die gehanteerd worden, gelden voor banken, verzekeringsmaatschappijen, ambassades, internationale organisaties, hotels, casino’s, commerciële staatsbedrijven, telecombedrijven en vliegmaatschappijen.

"De tariefsverhoging geldt voor de categorie klanten, die al marktconforme tarieven in de kostprijs doorberekenen en is niet van toepassing op huishoudens of andere groepen die niet genoemd zijn", meldt de EBS. Het huidige tarief dat nauwelijks de operationele- en investeringskosten dekt, vormt een enorme uitdaging die een betrouwbare en duurzame elektriciteitsvoorziening in de weg staat, zegt het bedrijf. De inkomsten uit deze tariefsverhoging zullen daarom uitsluitend besteed worden aan kapitaal- en onderhoudsinvesteringen in het transmissie- en distributienetwerk.

Enkele belangrijke investeringsprojecten die uitgevoerd zullen worden, zijn:
• IDB Lening 2: upgrade onderstation J, onderstation Santo Boma, upgrade onderstation F, institutionele versterking.
• Installatie van een additionele 21 MW machine in de nieuwe dieselcentrale van de EBS.
• De bouw van het onderstation Ringweg.
• 161 KV transmissielijn in onderstation Menckendam.
• OSD-2 (161/33 KV onderstation)
• De aanleg van een 33 KV transmissielijn van OSD-OSE
Verder staan ook upgrades en constructieprojecten in de planning waaronder; OS Richellieu, OS AZ, Nickerie, Brokopondo, Commewijne, Leidingen en Matta.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May