Simons: Goede basis voor sociaal rechtvaardige samenleving
30 Dec 2014, 17:00
foto
NDP-toppers tevens assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. (Foto: René Gompers)


NDP-topper tevens assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vindt dat de regering een goede basis heeft gelegd voor een sociaal rechtvaardige samenleving. Zij haalde op de jaarafsluitingsbijeenkomst in Ocer maandagavond aan de regering ervoor gezorgd heeft dat de inkomsten die verdiend zijn, ook de armen ten goede zijn gekomen. "Ik sta hier vanavond met een positief gevoel", zei
Simons (video). Zij merkte op dat er ook fouten zijn gemaakt en dat niet alles gedaan is, wat was voorgenomen.


Simons haalde aan dat het geld dat verdiend is, niet alleen op de bank is gezet. Moeders hebben extra geld gekregen voor kinderen. De ouderen zijn er ook beter op geworden. De gezondheidszorg is verbeterd. Tegelijkertijd is de Surinaamse munt niet ontwaard. Een sociaal rechtvaardige samenleving, daar staat de NDP voor. Simons benadrukte dat dit verankerd is in de statuten van de partij. Zij prees het leiderschap van president Desi Bouterse, die dit voor elkaar heeft gekregen.

"Het volk heeft recht op kritiek", zei Simons, want niet alles is goed gedaan. Zij haalde aan dat het volkswoningbouwprogramma nog niet af is, maar het Nieuw Front vijftien jaar niet eens op het idee gekomen voor het opzetten van een huisvestingsproject. Deze mensen zullen volgens haar ook niet in staat zijn dit programma voort te zetten. Hetzelfde geldt voor de ontwikkeling in de agrarische sector. De regering heeft volgens Simons hard gewerkt en het fundament is er om er verder op te bouwen.

Simons merkte op dat Bouterse het boegbeeld is en grote verantwoordelijkheden draagt. In de resterende periode voor de verkiezing is er nog tijd om belangrijke zaken te realiseren. De assembleevoorzitter benadrukte dat mensen die een politieke verantwoordelijkheid hebben, zich met hart en ziel moeten inzetten. Zij moeten zich dienstbaar maken aan de natie. "Niet het volk moet jou dienen", stelde Simons. Zij haalde aan dat er 'zero tolerance' moet zijn wanneer er gesold wordt met de belangen van het volk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May