Miranda belooft ordening goudverwerkingsbedrijven
01 Jan 2015, 16:00
foto
Districtscommissaris Jerry Miranda


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda zegt dat de goudopkoop- en verwerkingsbedrijven in Paramaribo noordoost zullen worden geordend. Hij benadrukt tegenover Starnieuws dat het weer openstellen van het goudverwerkingsbedrijf aan de Eldoradolaan niet betekent dat de situatie zo gelaten zal worden. "De regels moeten voor alle bedrijven gelden", stelt Miranda.

In het nieuwe jaar zal er een gesprek komen met alle bedrijven die bezig zijn met goudopkoop en verwerking. De dc benadrukt dat het niet gewenst is dat industriële activiteiten plaatsvinden in bewoonde gebieden, waarbij mensen blootgesteld worden aan diverse risico's. Hij haalt aan dat het bedrijf aan de Eldoradolaan in eerste instantie gesloten werd, omdat er veel protesten waren en gelijk gehandeld is om meer inzicht in de situatie te verkrijgen.

Het probleem van industriële activiteiten heeft Miranda ook besproken met president Desi Bouterse. Het gaat om een ordening die met goedkeuring van de hoogste leiding van het land zal plaatsvinden. "Het is mogelijk om in deze regeerperiode deze kwestie aan te pakken", garandeert Miranda.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May