Nieuwe terminal Zorg en Hoop: 'It's beautiful, I like it'
20 Dec 2014, 01:00
foto
De overheids internationale aankomst- en vertrekhal op Zorg en Hoop.


"It's beautiful, I like it", zei de gezagvoerder van Trans Guyana Airways die vrijdagmiddag landde op Zorg en Hoop, en voor de eerste keer moest taxiën naar de apron van de nieuwe internationale terminal van de overheid. De gezagvoerder uitte zijn lof tegenover de Chef de Post van het Bureau Nationale Veiligheid (BVN), Ricardo van Hetten. Alle relevante overheidsdiensten zijn 'onder één dak' ondergebracht, waarbij de veiligheidscoördinatie bij het BNV ligt.

De officiële opening en ingebruikname van de internationale terminal vond vrijdag plaats. In de ochtenduren kwam minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme zich oriënteren en heeft zich gedurende anderhalf uur onderhouden met alle betrokkenen en belanghebbenden. Na een korte rondleiding in de gerenoveerde lokaliteiten gaf de minister 'groen licht' voor de start van de operaties. Nationaal Coördinator Terrorisme Preventie, Openbare orde & Veiligheid van het BVN, Mark Karg, gaf tijdens de openingsplechtigheid aan dat deze stationshal tot stand is gekomen met volledige participatie en ondersteuning van de particuliere sector. De op Zorg en Hoop opererende airlines hebben financieel, materieel en met mankracht zich ingezet voor de realisatie van dit project. Karg sprak van een goed voorbeeld van public private partnership, welke navolging verdient.

Casas directeur Brian de Souza gaf aan dat de terminal aan alle standaarden
voldoet. Hier en daar moeten nog wat kleine zaken in orde gemaakt worden,
maar daar zal samen met de Luchtvaartdienst invulling aan worden gegeven.
Commandant Immigratie van de Militaire Politie, majoor Roy Samuels, prees de
totstandkoming van deze nieuwe terminal en drukte het reizend publiek op
het hart zich stipt te houden aan de aanwijzingen die door de Immigratiedienst gegeven worden, en die in de luchtvaart gangbaar zijn in het algemeen. Hij gaf aan dat het Border Management Systeem (BMS) reeds operationeel is op de nieuwe locatie. De Militaire Politie heeft samen met het BNV alles in het werk gesteld om de veiligheid te garanderen. Karg sloot hierbij aan en zei dat veiligheid meer dan alleen maar criminaliteitsbestrijding is. Controle op het personen- en goederenverkeer vormt een wezenlijk deel van de keten veiligheid. Vandaar dat veiligheid volgens hem in een breder kader gezien moet worden.

Faizel Baarn van de Luchtvaartdienst die door het ministerie van TCT is aangewezen als stationsmanager van de terminal, verzekerde dat volgens
internationale standaarden gewerkt zal worden. Suriname wil met de
ingebruikname de trend aangeven naar een luchtvaartbeleid dat is afgestemd op internationale standaarden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May