DRS wil bij ballonnenactie kind centraal stellen
19 Dec 2014, 20:00
foto


Suriname moet een land worden waarin kinderrechten worden nageleefd, kinderen zich veilig en geliefd voelen en de aandacht krijgen die zij verdienen. De partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS) meent dat er nog veel hapert aan het kinderrechtenbeleid in Suriname en heeft zich gecommitteerd te werken om hier verandering in te brengen.

De partij houdt zaterdag 20 december een ballonnenactie in de binnenstad van Paramaribo. Hierbij zullen er ballonnen uitgereikt worden aan kinderen. De activiteit wordt in verband gebracht met de kersttijd, waarin een kind een centrale rol speelt. “Een kind dat geboren werd om de mensheid te redden. En wij geloven dat elk kind dat in Suriname geboren wordt op een bepaald gebied een redding voor ons land kan zijn. Aanstaande presidenten, ministers, assembleeleden, directeuren, leraren, politieambtenaren, artsen enz. enz. lopen nu als kind rond in ons land”, zegt de partij.

De DRS geeft aan dat een kindvriendelijke samenleving per definitie ook een gezinsvriendelijke samenleving is. “De DRS is nog steeds de gezinspartij van Suriname en wij beloven alle ouders en hun kinderen dat het welzijn en de gezonde ontwikkeling van alle gezinnen in ons beleid de hoogste prioriteit zal hebben”, zegt zij in een persbericht. “De kerstboodschap is een boodschap van verlossing en hoop op een nieuw en beter leven. Ook voor Suriname is er hoop op verlossing een nieuw en beter leven als wij op de juiste manier onze belangrijkste ontwikkelingsbron, onze kinderen, ontwikkelen.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May