Jairam: Commissie PVF en NPS werken samenwerking uit
20 Dec 2014, 00:00
foto
PVF-voorzitter Soedeshchand Jairam


De samenwerking tussen de Politieke Vleugel van de FAL (PVF) en de Nationale Partij Suriname (NPS) begint al serieuze vormen aan te nemen. Een commissie is belast om zaken rond een mogelijke samenwerking tussen de PVF en de NPS uit te werken. Dit zegt voorzitter van de PVF, Soedeshchand Jairam, aan Starnieuws. De eerste gesprekken zijn al geweest en nu worden andere zaken over de samenwerking uitgewerkt.

Jairam zegt dat de commissie maandag bij elkaar zal komen. Nagegaan wordt op welke wijze beide partijen elkaar kunnen aanvullen in de verschillende districten. “Vooral in de districten Nickerie, Saramacca en Wanica heeft de PVF grote aanhang", legt Jairam uit. Er wordt ook gekeken naar de andere zeven districten. Jairam benadrukt dat het proces nog gaande is en dat er nog geen officieel besluit genomen is.

De PVF werkt eraan om betere resultaten te behalen dan in 2010. Jairam heeft al twee termijnen als parlementariër achter de rug. Daarnaast wil de PVF-topman, die ook landbouwdeskundige is, zich meer gaan inzetten voor deze sector. Voor Jairam is het ook belangrijk dat de PVF met een partij samenwerkt die de landbouwsector hoog op de lijst heeft staan. Eerder heeft NPS-voorzitter Gregory Rusland meegedeeld aan Starnieuws dat de agrarische sector een belangrijke push moet krijgen. De NPS wil zich hiervoor inzetten in de komende periode.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May