'Geen grote bedragen en sieraden in huis houden'
15 Dec 2014, 16:00
foto


In het weekend zijn enorme bedragen en sieraden buitgemaakt te Leiding 7A, en was er een inbraak in een woning te Welgedacht C. Ook daar zijn enorme bedragen en sieraden buitgemaakt. "Doet u er alles aan om geen grote bedragen en veel sieraden in huis te houden. Zet uw geld en andere waardevolle spullen respectievelijk op een bankrekening of in een bankkluis. Ladders moet u goed wegzetten. Het liefst in een goed afgesloten ruimte en schuiframen moet u laten voorzien van veiligheidspennen waardoor criminelen de ramen niet makkelijk kunnen open breken", geeft de politie Public Relations als advies.

De politie meldt dat de inbrekers de woning te Welgedacht C binnen zijn gedrongen via de bovenste verdieping. Zij hebben daar ook grote bedragen in vreemde valuta en SRD's buit gemaakt. Ook sieraden zijn gestolen.
De criminelen zijn het huis binnengedrongen met gebruikmaking van een ladder van de benadeelde. De ladder was in een hok dat niet afgesloten was. Via de ladder konden de misdadigers een schuifraam bereiken dat is opengebroken. Het raam was niet voorzien van een veiligheidspin.

Te Leiding 7A zijn de criminelen de laagbouwwoning binnengedrongen, nadat zij een diefijzeren deur geforceerd hadden en schutters van een raam gelicht hadden. Uit het huis zijn ook grote bedragen in vreemde valuta en sieraden gestolen. Er is ook een enkelloops jachtgeweer kaliber 16 van het merk Stevens weggenomen. Er was niemand thuis toen de criminelen toesloegen. De woningen zijn wel voorzien van dievenijzer maar niet van een alarminstallatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May