Boven-Suriname onbekend gebied voor dc Jurel
15 Dec 2014, 04:00
foto
De dc's Naltus Naana (links) en Armand Jurel moesten elkaars standplaats overnemen. Dit gebeurde eind november.


Het bestuursressort Boven-Suriname in het district Sipaliwini is totaal onbekend gebied voor districtscommissaris (dc) Armand Jurel. Dit heeft hij vrijdag, tijdens de opening van de Communicatiepaden en bruggen te Jaw Jaw aangegeven. In dit gebied van ruim 19.000 zielen, wonen overwegend marrons van de stam der Saramaccaners. Hij is voor het eerst naar dit gebied opgevaren.

"Mi na dc Armand Jurel, kande nooit un no yere fu a neng dati, maar mi komopo fu Apoera", begon de dc zijn toespraak. Volgens hem gaan ondanks de wisseling van de wacht tussen hem en zijn collega Naltus Naana, de projecten in zowel bestuursressort Kabalebo als Boven-Suriname, normaal voortgang vinden. "Mijn collega heeft me uitgelegd welke projecten hier in Boven-Suriname plaatsvinden. Ik neem ze over en neks no fout". De dc gaf verder aan dat hij eerder ook niet wist dat er zoveel mensen in dit gebied wonen. Hij vroeg naar ondersteuning van de gemeenschap om het werk te doen in dit gebied. Hij verwacht honderd procent ondersteuning van zijn secretaris.

Jurel heeft zich nog niet goed georiënteerd in dit gebied, getuige zijn weinige bezoeken aan de dorpen. Dit wordt hem nu al niet in dank afgenomen door de gemeenschap die vindt dat de dc een kennismakingsronde in dit gebied moet beginnen. De dc blijkt nog niet de volle ondersteuning te genieten van delen van de plaatselijke gemeenschap. Een van de obstakels is dat er nog geen verbondenheid is tussen de dc en de Saramaccaners.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May