Twaalf maanden in drugszaak
11 Dec 2014, 18:30
foto


Oscar P. kreeg van rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting donderdag opgelegd een celstraf van twaalf maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis van een jaar. De veroordeelde heeft op 30 oktober gepoogd om 100 cocaïne bolletjes te smokkelen naar Nederland. Echter, viel hij door de mand.

Oscar P. vertoonde op de luchthaven symptomen van een bolletjesslikker. Hij werd toen aan de urinetest onderworpen en de uitslag was positief. Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste een celstraf van twaalf maanden waarvan twee voorwaardelijk, een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis. Oscar P. heeft een volmondige bekentenis afgelegd. Rathipal achtte het feit wettig en overtuigend bewezen.

Raadsman John Ferdinand voerde aan dat de veroordeelde vijf kinderen heeft en in financiële nood zat. De raadsman vond de strafeis hoog. Ook merkte hij op dat zijn cliënt meegewerkt heeft aan het strafproces. De rechter voerde aan dat drugs veel schade richt aan het mensenleven en dat mensen zo gemakkelijk overgaan tot het uitvoeren, terwijl dit strafbaar en illegaal is.

Wanita Ramnath

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May