Schoolonderzoek VWO normaal begonnen
11 Dec 2014, 02:00
foto
Scholieren van Miranda Lyceum hebben zo goed als normaal lessen gevolgd tijdens de acties van de BvL. (Foto: Raoul Lith)


De schoolonderzoeken op de vwo-scholen zijn woensdag normaal begonnen. Het vak Economie I is getoetst terwijl donderdag geschiedenis aan de beurt is, zegt Balram Soemeer. Hij is voorzitter van het VOS-Directeurenberaad en directeur op het Miranda Lyceum. Volgens de directeur verkeren zijn leerlingen onder gelukkige omstandigheden, omdat er nauwelijks lessen zijn gemist in de te toetsen vakken. De Havo's beginnen vrijdag met het schoolonderzoek.

Uit een lerarenkorps van zestig van het Miranda Lyceum verlieten ongeveer vijf onderwijsgevenden de werkplek rond 9.15 uur, het tijdstip dat door de Bond van Leraren (BvL) in de actieperiode was opgegeven voor het verlaten van de werkplek. Het waren meer leraren van de expressievakken. Soemeer geeft verder aan dat de repetitieronde op 16 december begint en na de kerstvakantie wordt afgerond. Ook de vwo-scholen buiten Paramaribo zijn begonnen met de repetities.

Op het Imeao zijn de repetities verschoven van 8 naar 15 december. In eerste instantie zouden deze worden afgewerkt tussen 8 en 19 december, zegt Jane Simons-Turney, directeur van het Imeao I. Door de verschuiving in verband met de acties van de BvL is de repetitieperiode in tweeën gesplitst waardoor er na de kerstvakantie verder wordt getoetst. Volgens de directeur zijn de gemiste lessen ingehaald. In de actiedagen was het lesrooster op dit instituut aangepast en werd met lesuren van 30 minuten gewerkt. “De inhaalslag was hierdoor marginaal en de leerstof is afgewerkt”, meent Simons.

Collega directeur van het Imeao II, Luciën Rotsburg, heeft bezorgde ouders na de opheffing van de acties uitgelegd dat verschuiving van de repetitieperiode nodig was. Het zou niet verantwoord zijn om op 8 december te starten met repetities. Scholieren van de examenklassen beginnen op 26 januari 2015 met het eerste deelexamen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May