Gesprek met Amafo zorgt voor opschorting acties
05 Dec 2014, 03:00
foto
Bondsvoorzitter Lesley Cronie en minister Alice Amafo schudden elkaar de hand na een vruchtbaar onderhoud donderdagmiddag. (Foto: Sozavo)


Na bemiddeling van minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zijn de prikacties die voor donderdag en vrijdag gepland waren, niet doorgegaan. Zij had een onderhoud met de Bond van Ambtenaren bij het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (B.A.S.Z). De werkbespreking tussen de bond, onder leiding van Lesley Cronie en minister donderdag waren constructief.

Amafo erkende dat communicatie met de bond niet optimaal was. Tijdens het gesprek bleek dat de meeste punten van de bond reeds in uitvoering zijn, of in de pijplijn zitten. De grieven van de bond hebben de aandacht van de leiding, maar er is onvoldoende hierover gecommuniceerd met de bond. Tijdens de werkbespreking is naar voren gekomen dat de interne opleidingen binnenkort zullen aanvangen. Het gaat om de opleiding tot Maatschappelijk Werker, Computer Trainingen, Kader training en Project Formulering en Crèche Training. Over de benoemingen is er een overzicht gestuurd naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij die voldoen aan de functievoorwaarden zullen voorgedragen worden voor benoeming. Voorts is er een rechtszaak gaande van de 'losse krachten'. Deze zaak dient weer in februari en het proces is ingezet om deze arbeiders in dienst te nemen. Ook zal verhoging van de toelagen plaatsvinden en de overwerkvergoeding is afgehandeld en opgestuurd voor betaling. Alles rond gratificatie en huldigingen ligt klaar, alleen is het wachten op de middelen. Ook voor de verbetering van de fysieke werkomstandigheden zijn er vorderingen geboekt. Panden zijn gehuurd of gekocht en gerenoveerd. Er zullen ook prefab verplaatsbare kantoren worden ingezet voor de districten, meldt het ministerie.

De minister zei dat enkele van de wensen van de bond buiten de invloedssfeer van het ministerie liggen, waardoor er vertraging kan ontstaan. “Maar door goed lobbywerk is resultaat wel mogelijk. Ik zal mij blijven inzetten om zaken van het personeel gedaan te krijgen”, stelde Amafo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May