Acties 'de Ware Tijd' afgeblazen
05 Dec 2014, 06:00
foto


De voor vandaag geplande acties van De Ware Tijd Werknemersbond (DWTWB) zijn afgeblazen. Het resultaat van een woensdag belegde ledenvergadering over het uitblijven van looncorrectie is donderdag schriftelijk gestuurd naar de directie, zegt bondsvoorzitter Robby Naarendorp aan Starnieuws. In de brief staat onder meer dat het personeel zeer gebelgd is, omdat de bedrijfsleiding niet bereid was om minimale eisen te realiseren.

Uit protest zouden medewerkers vandaag in beraad gaan, wat volgens de vakbondsvoorzitter zou inhouden dat de krant zaterdag niet zou uitkomen. Om het niet zover te laten komen, heeft de directie het bestuur donderdag uitgenodigd voor een spoedonderhoud. Na maanden onderhandelen is onder meer overeengekomen dat het personeel looncorrectie krijgt van 4 procent die terug werkt tot januari 2014. Verder is een eenmalige bijdrage afgesproken, terwijl ook achterstallige overuren over 2013 worden uitbetaald. De uitbetaling vindt over twee weken plaats.

Volgens de vakbondsleider is dit jaar alleen gesproken over de lonen. In 2015 zal vooral voor secundaire zaken worden onderhandeld. “Zaken die jaren scheef zijn gegaan worden nu rechtgetrokken”, benadrukt Naarendorp. Zo moet een aantal zaken gerealiseerd worden over de rechtspositie van werknemers. Hij merkt op dat medewerkers worden beknot en daar moet een oplossing voor worden gevonden. Sommige fulltimers ontbeerden secundaire voorzieningen. “Maar stapvoets zullen wij werken aan alles dat jaren scheef is gegaan”, zegt Naarendorp. Sinds enkele maanden is hij voorzitter van de vakbond bij dit ochtendblad.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May