Girjasing vraagt aandacht korpschef voor filevorming
04 Dec 2014, 22:00
foto
Assembleelid Sheilendra Girjasing


Assembleelid Sheilendra Girjasing (VHP) heeft een brief geschreven aan korpschef Humphrey Tjin Liep Shie waarin hij de aandacht vraagt voor filevorming te Meerzorg. Hij stelt enkele oplossingsmodellen voor.

"Middels dit schrijven wil ik S.H.M. Girjasing, woonachtig aan de Oost-Westverbinding 186 te Meerzorg, tevens DNA lid van het district Commewijne het volgende onder uw aandacht brengen met het verzoek tot actie over te gaan.

Sinds het openstellen van de Saronbrug en de verkeerswijzigingen die zijn doorgevoerd is een enorme filevorming ontstaan op Meerzorg richting Paramaribo met het gevolg dat Commewijne terug bij af is. Ons heel levenspatroon moet worden aangepast; indien wij op tijd op school en aan het werk willen zijn, moeten wij 2 uren van tevoren ons huis verlaten.
Deze situatie deed zich ook voor toen Commewijne en Marowijne alleen te bereiken waren met de veerboot.

De piektijden van filevorming op Meerzorg zijn dagelijks rond 6-9 uur a.m. en 16.30-21.00 p.m.
Op zondagmiddag is er vanaf 5 uur tot laat in de avond ook filevorming van mensen die Commewijne hebben bezocht en terugkeren naar de stad.
Hoewel de politie hard haar best doet om het ongerief tot een minimum te beperken, moet gesteld worden dat zij niet in haar opzet slaagt.

Voorgesteld wordt om een verbindingsweg van +/- 40 meter te maken naar de Mangrovestraat waardoor het verkeer naar links via de Mangrovestraat, langs het oude Bruynzeel zijn weg kan vervolgen richting Latour.
De argumentatie dat deze weg door een woonwijk loopt is in mijn ogen niet van toepassing aangezien: - grote economische activiteiten plaatsvinden in deze buurt
- de internationale weg Meerzorg-Albina, dwars door woonwijken heengaat, bijv. Meerzorg-Tamanredjo.

Verder vraag ik u om vanwege de enorme toegenomen verkeersintensiteit op de drukke kruispunten (z.a. Van 't Hogerhuysstraat /Willem Campagnestraat, bij de voet van de J.A. Wijdenboschbrug, kruising Molenpad/Zwartenhovenbrugstraat, enz.) permanent een politiebeambte te plaatsen die gelijk kan inspelen indien een file dreigt te ontstaan. De reden hiertoe is dat men niet op een bepaalde hoek het verkeer overlaat aan een verkeerslicht (dat tijdgebonden is) terwijl op een andere hoek in dezelfde straat een agent het verkeer regelt (op basis van het verkeersintensiteit). Hopende op een gunstige reactie uwerzijds verblijf ik met vriendelijke groeten."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May