AZP presenteert met trots zes gecertificeerde afdelingen
04 Dec 2014, 00:00
foto
Antoine Brahim, algemeen directeur AZP


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft woensdagavond een 'Quality Night' gehouden bij het bereiken van één van de belangrijkste mijlpalen op weg naar AMC-SU 2020. Zes afdelingen van het ziekenhuis zijn ISO healthcare 15224 gecertificeerd. De enige gecertificeerde afdeling tot nu toe was de keuken, zei de beretrotse algemeen directeur van AZP, Antoine Brahim, tijdens zijn toespraak.

De keuze voor de ISO Healthcare (belang van kwaliteit en veiligheid in relatie met strategie) was een heel bewuste overweging. "Bij mijn aantreden in
september 2012, heb ik een organisatie overgenomen, met hard werkende en trotse medewerkers, die elke dag weer in soms trieste omstandigheden zich maximaal moeten inzetten om vaak wonderen te verrichten. Met een nieuwe lange termijnvisie en strategie, heeft de directie samen met de raad van commissarissen een koers uitgezet die verandering moet brengen", stelde Brahim. Er is een nieuw en ambitieus Strategisch Plan 2020 ontwikkeld om te voldoen aan de standaarden en normen van goede gezondheidszorg in de 21e eeuw. Het ziekenhuis wil een kwalitatief hoogwaardige medisch-specialistische zorg aan de gemeenschap aanbieden. Centraal in het programma is een transformatie van het AZP naar een
Academisch Medisch Centrum voor geheel Suriname, het AMC-SU, met een heroriëntatie op de rol en de taakstelling, welke een Academisch Ziekenhuis in Suriname dient te vervullen.

Brahim benadrukte dat de overwegingen voor de transformatie naar een AMC-SU, directe consequenties heeft voor de kwaliteit van de organisatie, de bedrijfsprocessen en de veiligheidsaspecten van de medische zorg. Tegelijkertijd vraagt de moderne dienstverlening ook om de patiënt, de klanten, centraal te plaatsen in alle handelingen. "De gemeenschap vraagt om een meer klantgericht ziekenhuis en wij dienen ons meer dan ooit te richten op patiëntgerichte werkprocessen. Het zijn deze overwegingen die ons hebben doen besluiten om het traject van ISO Healthcare in te slaan. Het is een gedurfde keuze die wij hebben gemaakt. Eén waarbij in een relatief korte tijd, een behoorlijke achterstand moest worden overbrugd. Voorwaar een zware job!
Daarom hebben wij ook besloten om deze Quality Night te organiseren, voor alle AZP medewerkers die zich volledig hebben gegeven om deze mijlpaal te realiseren.
Jullie verdienen het!", stelde de topman van het AZP.

De basis gelegd
Brahim stond ook stil bij al het werk dat gedaan moet worden. De certificering is het begin. De directie is er bijzonder tevreden over dat de afdelingen naast hun dagelijkse werkzaamheden zich extra hebben ingezet voor de certificering. Daarom worden de zes afdelingen geëerd voor de bijzondere prestaties die zij hebben neergezet. Zij hebben oude werkpatronen losgelaten en zich nieuwe processen en werkwijzen eigen gemaakt. "Zij hebben hiermee inhoud gegeven aan onze kernwaarden creativiteit, klantgerichtheid, excellence en betrokkenheid en getoond deze ook daadwerkelijk uit te dragen", waren de lovende woorden van Brahim. De medisch directeur Lindy Liauw Kie Fa werd apart bedankt. Zij heeft met hart en ziel leiding gegeven aan het welslagen van het certificeringsproces.

"In onze visie 2020 hebben wij verankerd dat wij een AMC-SU moeten neerzetten waar onze patiënten of beter gezegd onze klanten centraal staan. Met de certificering van onze afdelingen zetten wij belangrijke stappen op weg naar een ziekenhuis:
• Waar onze patiënten en bezoekers vriendelijk en zorgzaam worden behandeld en toegesproken.
• Waar rijen en wachttijden tot een minimum zijn beperkt...
• Een ziekenhuis waar onze patiënten vol vertrouwen binnenkomen en ons weer met een glimlach verlaten.
• Wij zien in 2020 een AMC-SU waar wij allemaal trots op zijn!"
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May