KPS geeft informatie over ‘Grooming’ op carrièrebeurs
03 Dec 2014, 22:50
foto


Scholieren van mulo- en lbgoscholen te Brokopondo Centrum hebben op de carrièrebeurs ‘Kot i pasi’ (Baan je weg) onder meer informatie gekregen over beroepsmogelijkheden bij het Korps Politie Suriname (KPS). De afdeling Public Relations van het KPS heeft meegedaan aan deze beurs die eind vorige maand gehouden is.

De beurs is georganiseerd door de afdeling Community Relations van Rosebel Gold Mines N.V. in het kader van hun gemeenschapsontwikkelingsprogramma in dit district. De scholieren kregen praktische informatie over richtingen die ze op kunnen en de dagelijkse werkzaamheden van verschillende beroepsgroepen waaronder de politie. De leerlingen konden vragen stellen op de beurs en voor de ouderen was er een quiz over verkeersveiligheid.

De medewerkers van het KPS hebben niet alleen informatie verschaft over de procedure van indiensttreding bij de politieorganisatie, maar ook over criminaliteitsbestrijding. Zij schonken aandacht aan het onderwerp ‘Grooming’ wat op het internet kinderlokken betekent. De reden om dit onderwerp in het bijzonder aan te kaarten is dat veel jeugdigen op ‘social sites’ communiceren met derden. Helaas zijn er criminelen die misbruik maken van deze sites om jongeren en jeugdigen te verleiden tot het plegen van handelingen die onethisch of immoreel zijn, zegt de Public Relations van de politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May