Ruim honderd personen uit Suriname naar Consude 2014
03 Dec 2014, 15:00
foto
Een teach in zondag voor deelnemers en hun ouders. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Ruim honderd personen zullen deelnemen aan de Zuid-Amerikaanse schoolwedstrijden (Consude 2014). De spelen worden van 4 tot 11 december gehouden in Aracaju, Brazilië. De schoolgaande sporters van 12-14 jaar zullen deelnemen in de takken van sport: atletiek (ook voor jongeren met een beperking), tafeltennis, schaken, zwemmen, basketbal en zaalvoetbal. Suriname zal voor de derde keer meedoen aan deze spelen.

De werkgroep ‘Regionale en Internationale Schoolsport Evenementen’ die onder het ministerie van Sport en Jeugdzaken valt, is belast met het coördineren van alle activiteiten rond de voorbereiding en de uitvoering van de South American School Games. Ongeveer 2000 jonge studenten uit Argentinië, Brazilië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela zullen aan deze spelen meedoen.

Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken maakt ook deel uit van de delegatie. Hij zal deelnemen aan de meetings in Consude verband met collega-ministers van de participerende landen. Zondag werd een teach-in gehouden, waarbij alle sporters, ouders, verzorgers en coaches aanwezig waren. Bij de teach-in werd de laatste info verschaft over de reis, verblijf en competitie in Aracaju, meldt het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May