Feestweek met 1000 dansers en Vicki Yohe
03 Dec 2014, 17:00
foto
Dansers oefenen op het strijdlied ‘Awakening’ voor het feest van God, ‘Let my people go to worship’ met 1000 dansers. (Foto: Ranu Abhelakh)


Met 1000 dansers en internationaal gospel zangeres Vicki Yohe zal dansschool Dance The Walls Down Ministries (DWDM) haar tienjarig bestaan gedenken. De viering begint op 6 december in de Anthony Nesty Sporthal met het feest van God, ‘Let my people go to worship’. We gaan dansend God lofprijzen en in aanbidding, op een wijze die niet eerder in Suriname is gehouden, zegt visionaire en oprichtster Cynthia Boëtius-Draaibaar.

Eenieder is welkom! Christen of niet-christen, zal op die avond de zegening van God ontvangen. “We willen dat eenieder God ontmoet als nooit van te voren en er genezing en bevrijding zal plaatsvinden.” Naast God eren, zal ook Suriname worden opgedragen aan de Heer. Het is tijd dat er situaties in het land positief veranderen, vindt Draaibaar. Surinamers moeten als eenheid optrekken om het land op te bouwen.

Het idee voor 1000 dansers ontstond in 2011. Draaibaar richtte zich tot de Heer met de vraag wat te doen rond het tienjarig bestaan. Zij wilde het groots vieren en op een wijze, dat er iets meer zou gebeuren. Meer begrip en respect voor de dansbediening, verduidelijkt ze. “Ik kreeg de visie: breng de dansers bij elkaar. Ik vond dat het aantal dansers verband moest hebben met 10x, dus 10 x 10 x 10, in de hoop dat wij nog 100 jaren verder mogen”. Met nog enkele dagen te gaan, hebben zich dusver 700 personen geregistreerd. “De dansers komen uit Frans- Guyana, Guyana, Amerika en landelijk uit alle districten en verschillende gemeentes als het Leger des Heils, Volle Evangelie en de Rooms Katholieke kerk.” Een aantal dansers meldt zich die avond aan, in kostuum, “dan worden de 1000 dansers echt gevormd”.

Dansen in de kerk
Draaibaar wil ook de eenheid onder de dansers bevorderen. Dansen in de kerk, is in Suriname vrij onbekend, zegt zij. Er staat in de Bijbel: Wie Lof offert, eert Mij, en baant de weg, dat ik hem Gods heil doe zien. “Als wij Surinamers Gods heil willen zien, dan moeten wij hem lofprijzen en dansen is daar een deel van”. Dansen voor God, is zo oud als de mensheid. Na elke overwinning volgde een dans. In het Hebreeuws praat met over chagag: dansen. Door de vertaling is de oorspronkelijke betekenis verloren gegaan en spreekt men tegenwoordig van verblijd of verheugt u in de Heer. “Het is belangrijk dat je je talenten op een waardige manier gebruikt, ter eer en glorie van God via de dansbediening.” Dit is God dienen, je volledig overgeven, hem loven en aanbidden. “Doordat God Zijn kracht over je heen kan laten komen, de zalving, kun je via die dans de mensen hun harten raken, bemoedigen, genezing en bevrijding inzetten. Dat is dan bediening van jou naar de persoon toe.”

Het feest van God, krijgt een extra tintje door het gastoptreden van Vicki Yohe. De Amerikaanse gospelzangeres komt voor de eerste keer naar Suriname. “Yohe heeft een grote basis zalving en wij dansen graag op haar muziek.” De internationale artiest is ook de speciale gast op zondag 7 december op de gala-avond. Het feestprogramma wordt vervolgd met een dansconferentie. De Amerikaanse Apostel dr. Pamela Hardy is gastspreker. Tijdens workshops zullen deelnemers onderricht worden in dans. De dansschool herdenkt op 4 december haar tienjarig bestaan en valt onder Apostel Irma Gimith van de gemeente Bribi Ministries.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May