F.R.E.S.H. voert 'Tap' yu Bari'-project in Domburg uit
02 Dec 2014, 04:00
foto
Leden van Rotaract club F.R.E.S.H.


Leden van de Rotaract club F.R.E.S.H. hebben samen met het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) het 'Tap' yu Bari' project uitgevoerd te Domburg in het district Wanica. Een deel van dit gebied is niet aangesloten op het waterleidingnet, waardoor de bewoners genoodzaakt zijn regenwater op te vangen en op te slaan. Het opgeslagen (schoon)water is een belangrijke broedplaats voor de Aedes Aegypti muskiet die chikungunya en dengue veroorzaakt.

Dit project had als doel het verschaffen van voorlichting over het chikungunya virus en het helpen bestrijden van de broedplaatsen door openstaande waterreservoirs af te dekken met gaas en andere waterhoudende voorwerpen op de erven van de bewoners van water te ontdoen. Door een team van twintig personen, opgesplitst in twee groepen, werd het project zaterdag uitgevoerd. Ruim dertig erven werden geïnspecteerd.

Het aantal meldingen van nieuwe Chikungunya-besmettingen in Suriname is nu lichtelijk gedaald, maar ondanks de positieve trend is het gevaar om besmet te worden nog steeds groot. Dit geldt vooral in buurten waar de gemeenschap het niet zo nauw neemt met de veiligheidsvoorschriften. Het BOG en de Rotatact club F.R.E.S.H. roepen daarom gemeenschap op om waterreservoirs af te dekken om zo de broedplaatsen te bestrijden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May