With roept Marrons op niet naar de stembus te gaan
01 Dec 2014, 01:00
foto
Julian With levert heftige kritiek op politici. (Foto: René Gompers)


Schrijver en psycholoog Julian With roept de Marrongemeenschap op om niet te gaan stemmen op 25 mei 2015. Volgens de criticus hebben alle politieke partijen niets anders dan minachting voor de Marrons getoond. In harde taal leverde hij kritiek op politici. De Marrons bleven niet bespaard: “De mensen die toch op de partijen gaan stemmen die hen zo minachten, hebben kalebasvrucht in plaats van hersenen in hun hoofd”.

With heeft zondag een Marronbijeenkomst gehouden in het centrum van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA). “Wat is er na vier jaren veranderd in de positie van de Marrons in Suriname en hoe kan verbetering afgedwongen worden?”, luidde de kern van de boodschap. Volgens With is er “nul komma nul” bereikt. Dat Marrons in de regering zitten heeft niet veel veranderd aan de maatschappelijke positie van de groep, stelde With.

Met naam en toenaam werden de ‘hoofd schuldigen’ door With genoemd.
Celcius Waterberg, voorzitter van de BEP, handelt onvolwassen, kortzichtig en ondoordacht, Ronny Asabina moet zich liever bezighouden met de ontwikkeling van de groep in plaats van het willen uitroeien van homo’s, Eddie Jozefzoon is een monster voor het niet stoppen van geld in het binnenlands onderwijs, André Misikaba doet te hard zijn best om in een goed blaadje te staan bij de stedelingen door occupanten te vragen terug te gaan naar vanwaar zij komen. Ronnie Brunswijk is een hersenloos mens en gedraagt zich schaamteloos wanneer hij met geld strooit en nummers van vrouwen op het podium neemt. Marinus Cambiel begrijpt niet dat het hoogste goed van de vrouw haar hoofd is. “Een lager niveau van beschaving heb ik niet meegemaakt, ik heb te doen met de Marrons. Zij worden door dit soort figuren in de politiek vertegenwoordigd. Ze hebben noch niveau noch beschaving.”

“Op basis van de wanprestaties van de huidige marronpolitici roep ik alle Marrons op om op geen enkele partij te stemmen”, concludeerde With. “En stemmen op de reguliere partijen? Hell no!” Naar de bevindingen van With hebben zij allen gedemonstreerd lak te hebben aan de belangen van Marrons. Aan de NPS heeft de groep niets. Bij de NDP ook niet, omdat de president de groep met ‘djoekas’ heeft aangeduid meent With.
Met het wegblijven van de stembus zullen de leiders de kracht, de grootte en het belang van de groep inzien meent With. “Men zal er alles aan doen om de groep voor zich te winnen. Overal in het binnenland zal er internet en stroom zijn, zullen er scholen gebouwd worden en zal de kwaliteit van het onderwijs en de gezondheidszorg drastisch verbeteren. Dat wordt de grootste overwinning van de Marrons ooit.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May