Aandacht voor hiv/aids in Albina op Wereld Aids Dag
01 Dec 2014, 04:00
foto
De bestuurssecretaris Wyboo Vrede (links) en Arthur, hiv-aidsvoorlichtingsdeskundige. (Foto: Kon Meki Marwina Wan)


Stichting Kon Meki Marwina Wan, die onlangs is opgericht, heeft vandaag, op Wereld Aids Dag, haar eerste activiteit. Leerlingen van voj, drop-out jongeren en tienermoeders tussen de 12 en 22 jaar zullen op die dag in het centrum van Albina bij de verschillende winkels, bedrijven, instellingen, langs de kade en in de straten, duizend condooms uitdelen. De jongeren zelf krijgen hieraan voorafgaand in het Nucleuscentrum in Albina voorlichting over hiv/aidspreventie.

Stichting Kon Meki Marwina Wan, heeft als slogan: Wan Liba, Wan Tongo, Wan Tamara! Bestuurssecretaris Wyboo Vrede, zal samen met voorlichtingsdeskundige Arthur de jongeren bezighouden, samen met medewerkers van het nucleuscentrum, meldt DeSaN Productions.

Kon Meki Marwina Wan heeft onder meer als doel om de gemeenschap langs de Marowijnerivier voorlichting te geven op het gebied van preventieve gezondheidszorg. Hieronder valt behalve hiv/aids preventie, voorlichting over kanker, diabetes, hoge bloeddruk, malaria, ebola en dengue, maar ook zaken zoals ondervoeding en overgewicht. Waar nodig, zal de stichting samenwerken met andere organisaties die al initiatieven op deze terreinen hebben ontplooid. Zo kreeg Kon Meki Marwina Wan de condooms van de Frans-Guyanese ngo Ma Bobi, waarmee het een samenwerking heeft.

Naast gezondheidsvoorlichting, wil de stichting zich bezighouden met sociaal-culturele projecten voor en door de Marwina gemeenschap. “Als mensen uit een bepaald dorp langs de Marowijne een projectidee hebben, helpen wij ze met het opzetten ervan en het vinden van financiering,” deelt Vrede mee.
De stichting werd opgericht door Johannes Amautan, die tevens voorzitter is. Helouise Mameja is penningmeester.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May