Cricketselectie Suriname stevent af op kampioenschap
29 Nov 2014, 14:00
foto
De Surinaamse cricket seniorenploeg.


De cricketselectie van Suriname die meedoet aan de division 2 Americas kampioenschappen heeft tot nog toe al haar wedstrijden gewonnen. Deze wedstrijden bieden de mogelijkheid voor kwalificatie naar de eindronde van de Americas kampioenschappen en de World Cricket leage division 6.

Cayman Island, de Bahamas en Argentinië zijn de andere landen die meedoen aan dit toernooi in Fort Lauderdale in de Verenigde Staten. De senioren cricketselectie heeft beide wedstrijden op de eerste speeldag op 27 november in haar voordeel beslist.

Raj Narain, voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond, vertelt dat Suriname in de eerste wedstrijd tegen Cayman Island is uitgekomen. Cayman Island won de toss en stuurde Suriname om te batten. Suriname maakte een lage score van 86 runs tegen het verlies van 6 wickets. Het lukte de Surinaamse selectie toch om van Cayman Island te winnen. Zij maakten slechts 79 runs.

De tweede wedstrijd ging tussen Suriname en Argentinië. Nadat Argentinië de toss had gewonnen, koos het team ervoor om eerst te batten. Het werden 96 runs tegen het verlies van 8 wickets. Suriname bereikte deze score al in 18.2 overs en won ook de tweede wedstrijd. Op deze eerste speeldag won Bahamas zijn wedstrijd tegen Argentinië, terwijl Cayman Island op zijn beurt van Bahamas wist te winnen.

Ook op de tweede speeldag heeft de Surinaamse selectie de volle pond binnengehaald. De eerste wedstrijd gisteren was tegen de Bahamas. De Bahamas won de toss en stuurde Suriname om te batten. Suriname maakte een hoge score van 142 runs tegen het verlies van 6 wickets. Bahamas kwam niet verder dan 97 runs en verloor de wedstrijd.

Bij de tweede wedstrijd tegen Cayman Islands won Suriname de toss en verkoos om eerst te batten. Het werd 103 runs tegen het verlies van 9 wickets. Het team van Cayman Islands kwam niet verder dan 88 runs en verloor de wedstrijd.

Door deze prestatie en met nog een speeldag te gaan, kan Suriname het kampioenschap en de kwalificatie niet meer missen. Narain zegt dat het vrijwel zeker is dat onze heren gaan winnen. Suriname heeft met nog 1 speeldag uit vier wedstrijden de volle winst, 8 punten en de nummer, Cayman Island heeft met nog 1 wedstrijd dag, 4 punten. Argentinië moest in Cayman Island en Bahamas zijn meerdere erkennen. Vandaag, is de laatste speelronde.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May