Bouterse: Arron verdient een standbeeld op Onafhankelijkheidsplein
26 Nov 2014, 00:00
foto
President Desi Bouterse in Lelydorp.


President Desi Bouterse vindt dat ex-premier Henck Arron een standbeeld moet krijgen op het Onafhankelijkheidsplein. Onder zijn leiding is Suriname 39 jaar geleden onafhankelijk geworden van Nederland. Nu is er een standbeeld van Arron bij de Palmentuin, tegenover het kabinet van de president.

Bouterse deed deze mededeling in Lelydorp, na de volksreceptie dinsdag. Hij stelde de politieke leiders van 1975, Arron en Jagernath Lachmon, als voorbeeld. Zij hebben op Onafhankelijkheidsdag elkaar omhelst. Hij deed een beroep op politici om geen schade toe te brengen aan het land met hun politiekvoering. Hij riep op tot saamhorigheid en eenheid. Hij vroeg iedereen om zich in te zetten voor de ontwikkeling van het land.

De president vindt dat Arron de waardering moet krijgen die hij verdient. Daarom deed hij het voorstel voor een standbeeld op het Onafhankelijkheidsplein. Daar staat een standbeeld van Lachmon en ex-premier Johan Pengel. Gisteren heeft de NPS, onder leiding van voorzitter Gregory Rusland, kransen gelegd bij het beeld van Arron.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May