Blijde gezichten bij heropening markt Lelydorp
25 Nov 2014, 21:30
foto
President Desi Bouterse krijgt een fruitmand van de standhouders en zijn echtgenote een bos bloemen. (Foto: Raoul Lith)


Onder luid gejuich werden president Desi Bouterse en zijn echtgenote ontvangen op Lelydorp door districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien voor de opening van de gerenoveerde openbare markt. De president onthulde het naambord, een plaquette en knipte het lint door, waarmee de markt officieel voor open werd verklaard.

Het staatshoofd nam hierna een kijkje samen met de dc en minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Zij spraken tijdens het bezoek kort met enkele standhouders. De bewindsman bleek erg tevreden te zijn met de nieuwe markt en bedankte alle mensen die hun krachten erin hebben gestopt. Hij drukte de mensen op het hart om de markt ook zo mooi en netjes te houden.

“De markt bestaat al 75 jaar, maar was zo verloederd, mensonterend. We hebben toen gevraagd dat Wanica in aanmerking komt voor een capital investment project voor het renoveren van deze markt”, vertelt Bas Ahmadali, directeur van het Decentralisatieproject (DLGP). De bouw van de nieuwe markt moet volgens hem gezien worden als project binnen het decentralisatieprogramma van de regering. Ahmadali zegt dat de gerenoveerde markt een facelift geeft aan heel Lelydorp, omdat deze op de drukste plek van Lelydorp is gevestigd en iedereen er wel langs komt.

Het project heeft SRD 998.172 gekost en is gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May