Kosten contract staat en Sunda Group blijven oplopen
18 Nov 2014, 17:00
foto
Minister Soeresh Algoe samen met zijn staf in bespreking met de werknemers van de Prins Bernhardpolder. (Foto: LVV)


De tegoeden van zeven werknemers die door de huurovereenkomst tussen het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de Sunda Group, al vanaf 2008 thuiszitten, is opgelopen tot SRD 350.000. Eerder had de staat al US$ 1 miljoen betaald om de Prins Bernhardpolder vrij te krijgen van de vorige huurder Sunrice BV.

Minister Soeresh Algoe van LVV wil het bedrijf weer maken tot een zaaizaadbedrijf, zoals het oorspronkelijk was opgezet. Er loopt nog een rechtszaak tussen de staat en de Sunda Group. Algoe wil de Prins Bernhardpolder weer in de boezem van de staat. Sunda Group is zijn verplichtingen, waaronder de huurpenningen, niet nagekomen. De rechter wijst op 5 december vonnis in dit geschil.

Intussen heeft de LVV-bewindsman maandagavond gesproken met de medewerkers van de Prins Bernhardpolder. Hij heeft hen meegedeeld dat de overeenkomst tussen de Sunda Group en de staat het meest nadelige is voor zowel de staat, de rijstsector als de arbeiders. Samen met de werknemers wil hij mogelijkheden bekijken om hen elders in te zetten. Voor de tegoeden zullen de zaken worden bekeken en wil de bewindsman samen met de arbeiders een middenweg vinden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May