Rodrigues: Alle regeringen en parlementen in gebreke gebleven
17 Nov 2014, 11:23
foto


Oud-rechter Robbie Rodrigues (72) vindt dat onevenwichtigheden rechtgetrokken moeten worden. Vanaf 1975 is de wet die de financiële voorzieningen van de rechterlijke macht in orde moet maken, niet van de grond gekomen. "Ik heb mij geërgerd eraan dat iemand van De Nationale Assemblee, ik weet niet wie, dat stuk gelekt heeft. Dan ontstaat het gevaar dat de zaak in een partijpolitieke sfeer terechtkomt, dat wil ik niet, want alle regeringen en alle parlementen vanaf 1975 zijn in gebreke gebleven", zegt Rodrigues vanmorgen aan Starnieuws.

De zaak is geen kort geding, maar een bodemprocedure legt Rodrigues uit. Het gaat om een verkorte procedure. Rodrigues verdedigt zijn zaak zelf. Hij heeft als rechtsgeleerde geen advocaat nodig. Op de vraag of hij als oud-notaris niet een pensioen in orde heeft gemaakt, antwoordt Rodrigues dat hij echt niet van de honger omkomt. Het gaat om een principiële zaak voor hem.

De oud-rechter stelt dat als hij 65 was en minister zou worden, dan zou zijn pensioen wel in orde worden gemaakt. Dit geldt ook voor de president, vice president en leden van De Nationale Assemblee en hun nabestaanden. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn. "Waarom is dat van de rechterlijke macht niet in orde gemaakt?", vraagt Rodrigues zich af. Hij vindt dat de situatie niet correct is. De regering moet om de tafel gaan zitten met de rechterlijke macht. Met deze rechtszaak is nu een opening gemaakt om deze kwestie op te lossen. Deze zaak moet bij wet in orde worden gemaakt, zoals de grondwet dat voorschrijft.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May