Donderskamp ontbeert goed drinkwater
17 Nov 2014, 16:00
foto
De steiger van Donderskamp gezien vanuit de Wayambo rivier.


Na een jaar waterleiding ontbeert Donderskamp nu goed drinkwater. De waterinstallatie van het dorp aan de Wajambo-rivier in het ressort Boven-Coppename is al een week stuk.

Het water wordt voornamelijk uit de rivier gepompt en door slecht onderhoud kwam er enige tijd lichtbruin water uit de kraan door de vieze filter. Nu heeft echter de hele installatie, die onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) valt, het laten afweten. Ondanks er al naar NH is gebeld, is er nog niemand verschenen om het probleem op te lossen.

Bij de aanleg van de waterleiding zijn de oude waterputten van het dorp op de savanne dichtgemaakt, omdat die niet meer nodig zouden zijn. Mensen die vlakbij de rivier wonen, hebben het minder zwaar. Zij kunnen het water uit de rivier halen en koken om vervolgens te drinken. De mensen, vooral de ouderen, die ver van de rivier wonen, hebben de waterputten ook niet meer te beschikking. En als ze erin slagen een put te openen, zit daar bedorven groen water in.

Het ministerie van NH heeft voor de schoolkinderen wel flessen water vanuit Boskamp gestuurd. De bewoners doen een oproep op de autoriteiten om met de grootste spoed een gekwalificeerde onderhoudsmonteur naar het dorp te sturen, opdat het probleem kan worden verlopen. Het dorp beschikt over een vliegveld dus zou iemand er binnen enkele uren kunnen zijn. De bewoners willen ook dat enkelen van hen een elementaire training krijgen zodat zij in dit soort gevallen kunnen nagaan wat de aard van de storing is. Zij kunnen dat dan aan de stad doorgeven, zodat de mensen weten welke reparatie er verricht moete worden en direct met de juiste onderdelen kunnen komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May