Leerkrachten basisscholen krijgen training over chikungunya
16 Nov 2014, 16:00
foto


Twee leerkrachten van alle 360 basisscholen zullen worden getraind om hun collega's en de leerlingen voor te lichten over de aedes egypti muskiet die dengue en chikungunya overdraagt. Maandag begint de training om half tien in Theater Unique.

De scholen van de ressorten Paramaribo, Centrum, Welgelegen, Weg naar Zee, Munder en Beekhuizen zijn dan aan de beurt. Donderdag wordt de training in Sivis gehouden voor Blauwgrond, Rainville en Clevia.

Stephany Kasketi, belast met de voorlichting, zegt aan Starnieuws dat de leerkrachten en leerlingen dan constant alert zijn op broedplaatsen in en rondom de school en deze opruimen. De kinderen krijgen instructies die ze ook thuis met hun ouders kunnen delen. Het uiteindelijke doel is dat langzaam maar zeker de aedes egypti muskiet wordt uitgeroeid net zoals de malariamuskiet in Suriname.

Na Paramaribo worden tot de kerstvakantie de scholen in Wanica, Para, Saramacca, Coronie, Nickerie, Brokopondo en Marowijne afgewerkt. De voorlichting in Sipaliwini wordt door de Medische Zending ter hand genomen. De train the trainers workshop wordt landelijk afgesloten met een onderzoek of de informatieoverdracht en toepassing succesvol zijn geweest, zegt Kasketi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May