Van den Heuvel van Openbaar Ministerie niet welkom
14 Nov 2014, 13:39
foto


Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt desgevraagd aan Starnieuws dat vanuit zijn ministerie geen instructie is gegaan naar de KLM om mensen op een zwarte lijst te plaatsen. De Nederlandse journalist John van den Heuvel heeft aan onder andere NRC Handelsblad en de Telegraaf meegedeeld dat hij te horen kreeg van de KLM dat hij niet welkom is in Suriname.

Nederland zal volgens de Telegraaf nagaan bij de Surinaamse regering waarom de journalist op de zwarte lijst is. Minister Lackin heeft intussen deze kwestie nagetrokken. Het Openbaar Ministerie heeft te kennen gegeven dat er een onderzoek gaande is naar Van den Heuvel, die betrokken was bij het terughalen van de 7-jarige Nishayad uit Suriname vorig jaar. Op grond daarvan is de journalist niet welkom. "Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hier niks mee te maken", benadrukt Lackin.

Van den Heuvel denkt dat hij niet welkom is in Suriname om zijn kritische berichtgeving over president Desi Bouterse en diens zoon Dino die voor drugs- en wapenhandel in de gevangenis in de Verenigde Staten zit. Hij zei in de Nederlandse media dat het niet te maken heeft met zijn rol bij het terughalen van de 7-jarige jongen. Van den Heuvel wil naar Suriname met het oog op de verkiezingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May