Voorwaardelijke straf voor aanrijding met dodelijke afloop
14 Nov 2014, 12:00
foto


Jurmo P. hoorde tegen zich een celstraf van acht maanden voorwaardelijk, ontzegging van zijn rijbevoegdheid voor drie jaar onder aftrek, een boete van SRD 750 of hechtenis van drie weken. Rechter Danielle Karamatali legde de veroordeelde deze straf op, tijdens de rechtszitting van donderdag. Jurmo P. had op 14 juni 2012 aan de Indira Gandhiweg, ter hoogte van de Copieweg, een aanrijding veroorzaakt, waarbij het slachtoffer Albert Misiedjan het leven liet.

Officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, voerde aan dat ook drie andere mede-inzittenden zware lichamelijke letsels opliepen. Zij zaten in een pick-up die door het slachtoffer werd bestuurd. Jurmo P. probeerde in te halen, terwijl er vanuit de tegenovergestelde richting het voertuig dat Misiedjan bestuurde, aankwam. Hij belandde op de rijhelft van Misiedjan, waardoor er een frontale botsing ontstond. Daarnaast heeft de veroordeelde geprobeerd het voertuig in een bocht in te halen. Verder was het wegdek glad, omdat het op die dag geregend had. Volgens de getuigen heeft Jurmo P. met een hoge snelheid gereden.

De officier merkte op dat Jurmo P. onvoorzichtig is geweest en door zijn handelen de veiligheid van het verkeer in gevaar heeft gebracht. Het leven van Misiedjan werd ontnomen en drie anderen raakten zwaar gewond. Ook Karamatali voerde aan dat het gedrag van Jurmo P. onverantwoord was. Hij haalde in bij een bocht, terwijl de wegdek glad was. Daarnaast had hij een snelheid van ongeveer 90 km per uur. De veroordeelde is voor het eerst in aanraking met de politie gekomen. De magistraat zag geen reden om af te wijken van de eis van het Openbaar Ministerie en legde de straf op conform de eis van Tjin Liep Shie.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May