Ophaal grofvuil bestrijding chikungunya in Wanica succesvol
13 Nov 2014, 04:00
foto
De verschillende instanties betrokken bij 'Ophaal Grofvuil' in het district Wanica tijdens de evaluatie woensdagavond op het commissariaat. (Foto: Raoul Lith)


In Wanica is er 4.890 kubieke meter grof vuil opgehaald om de chikungunya-uitbraak te bestrijden. Om dit project in het district uit te voeren, is een bedrag van SRD 1.597.000 uitgegeven. Contracters uit de zeven ressorten van het district hebben het vuil dat is verzameld, opgehaald en gedumpt op Ornamibo. Tussen 16 oktober en 8 november zijn 489 trucks met grofvuil gereden naar de stortplaats vanuit de verschillende buurten.

Voorafgaand aan de opruimingsactie zijn buurtbewoners eerst geïnformeerd en gemobiliseerd. Veel automonteurs werden aangemaand om hun autowrakken op te ruimen en open watertonnen zijn bedekt. Districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien deelde samen met minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) de resultaten van de campagne mee tijdens een informatiesessie op het districtscommissariaat van Wanica, woensdagavond.

Ambulante groep
Volgens de bewindsman is de actie 'Ophaal van grofvuil' positief ervaren door de bewoners. Parmessar geeft ook aan dat de samenwerking tussen de verschillende instanties (districtscommissarissen, Nationaal Leger, BOG, Milieupolitie en KPS) hierdoor uitstekend is geworden. De diensten hebben het niet altijd makkelijk gehad en zijn weleens tegen verzet gestuit bij het verwijderen van grofvuil op de erven. Er zijn veel illegale stortplaatsen aangetroffen in Wanica. Dit behoort volgens Parmessar nu tot het verleden. Hij is tevreden over het verloop van het project en complimenteerde alle mensen die hebben meegewerkt.

Samsoedien zei dat naast het opruimen van grofvuil ook andere zaken zijn waargenomen. “We hebben op verschillende eetgelegenheden geïnspecteerd, en dat was ook niet om naar huis te schrijven”, stelde de dc. De waterhoudende objecten op deze locaties zijn tijdens de actie opgeruimd. Parmessar merkte op dat ondanks de periode voorbij is, er een 'ambulante groep grofvuilophaal' is. “Het zogeheten ‘Flying Team’ zal de komende twee maanden nazorg plegen”. Het gaat hierbij om grofvuil dat alsnog of laat wordt aangeboden.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May