Celac buigt zich over gezinslandbouw
12 Nov 2014, 02:00
foto
Minister Soeresh Algoe van LVV op de Celac-top in Brasilia, Brazilië.


In de Braziliaanse hoofdstad Brasilia zijn duizenden vertegenwoordigers van boerenbewegingen bijeengekomen om een gemeenschappelijke agenda te bespreken. Dit jaar heeft de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationaal jaar van de gezinslandbouw. Het heel jaar door zijn wereldwijd activiteiten in dit verband ontplooid.
De Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (Celac) houdt een driedaagse bijeenkomst die vandaag eindigt. Een conferentie over Latijns-Amerikaanse vrouwen in de gezinslandbouw en duurzame plattelandsontwikkeling is deel van de reeks activiteiten tijdens de top. De vrouwen op het platteland, verenigd in Campoo, hebben op de eerste conferentiedag hun eisen op tafel gelegd. Aan de orde zijn gesteld de vooruitgang, de uitdagingen en richtlijnen voor de bevordering van het beleid voor vrouwen op het platteland in de regionale integratie.

Gelijktijdig met deze conferentie wordt ook de ministeriële top over gezinslandbouw in de Celac gehouden op het Itamaraty Paleis. De ontmoeting brengt meer dan 100 deelnemers uit 25 landen bijeen. Landbouwminister Soeresh Algoe heeft op de top aangegeven dat Suriname een voorsprong heeft op gezinslandbouw vergeleken met andere landen in de regio.

Het is de bedoeling dat aan het eind van de top een actieplan van de werkgroep voor de gezinslandbouw en plattelandsontwikkeling tot stand komt. De Celac-ministers zullen ook het plan van voedselveiligheid, voedsel en de bestrijding van honger tot 2025 bespreken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May