Atjoni wordt voorzien van '7x24 uur' elektriciteit
08 Nov 2014, 16:00
foto
EBS-directeur Willy Duiker


"We zijn nu bezig met de IDB (Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank) met een solar-farm voor Atjoni”, deelde EBS-directeur Willy Duiker, directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) mee bij de launch van de eerste Suriname energie week, vrijdag.

Het is de bedoeling dat Atjoni continu de beschikking zal hebben over elektriciteit. “Een van de grootste uitdagingen die we hebben is dat we ons zorgen maken dat als we straks daar 7x24 uur stroom hebben, het vermogen daar binnen een jaar op is.” Volgens Duiker is het een stimulans voor ondernemers en de lokale bewoners om actief aan de slag te gaan met het gebruiken van de ontwikkelingspotentie die daar aanwezig is. Wanneer er elektriciteit beschikbaar is, zullen er meer economische activiteiten plaatsvinden, stelt de EBS-directeur.

Duiker zegt dat uitgegaan wordt van het 'universal acces principe': elke burger van Suriname heeft volgens hem recht op 7x24 uur stroom per week. “We willen stroom brengen naar alle delen van Suriname. Dit moet geschieden volgens een planmatige insteek waarbij nagegaan wordt wat de huidige situatie is en hoeveel er nodig zal zijn”, zegt de EBS-topper.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May