Tolk ziek; rechtszaak uitgesteld
07 Nov 2014, 10:00
foto


De zaak waarin drie verdachten Chequita L., Deborah A. en Darvind E. terechtstaan voor brandstichting, is op de rechtszitting van donderdag uitgesteld naar de zitting van 20 november. De tolk die voor Darvind E. moest vertalen, is ziek. De drie zouden op 10 januari het vuur hebben aangestoken bij een appartementencomplex aan de Toemak Hoemakstraat te Wintiwai.

Chequita L.en Deborah A. zijn voorlopig in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) had een celstraf van een jaar en zes maanden geëist tegen Darvind E. en twee jaar tegen Deborah A. De 18-jarige Darvind E. wordt ervan verdacht samen met Chequita L. en Deborah A. op 10 januari brand aan de Toemoek Hoemakstraat te hebben gesticht. Zeven woningen op het complex werden verwoest. Voor uitlokking hoorde de verdachte Debora A. twee jaar tegen zich eisen met aftrek van de periode in voorarrest. Tegen Chequita L. is vrijspraak geëist, omdat haar bijdrage niet kon worden bewezen.

Officier van justitie, Astrid Niamat, gaf toen aan dat het bewijs van de brandstichting wettig en overtuigend is geleverd tegen Darvind E. en Debora A. Verder verklaarde zij dat uit het onderzoek duidelijk is gebleken dat Debora A. Darvind E. heeft benaderd om de daad te plegen. Hiervoor wordt Deborah A. uitlokking tot de brandstichting aangemerkt. Advocaat Georgette Leter, die Darvind E. bijstaat, vroeg rechter Sieglien Wijnhard om acht te slaan op de jeugdige leeftijd van haar cliënt. Zij kwam tot de conclusie dat haar cliënt de middelen heeft gekregen van derden om het feit te plegen. Advocaat Teresa Petterson was niet eens met de eis van de officier tegen haar cliënt Deborah A. Zij voerde aan dat bij uitlokking het OM gelijkwaardige straffen moet eisen en voor medeplegen moet de medeverdachte een twee derde deel van de strafeis krijgen. Op 20 november zal de rechter een beslissing nemen in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May