Weer geen Caricom-land gekozen in managementteam ITU
07 Nov 2014, 06:00
foto
Thea Smith, onderdirecteur Communicatie van het ministerie van TCT, brengt haar stem uit.


Op de buitengewone Vergadering van de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) te Busan, Zuid-Korea, is er een nieuw managementteam voor de organisatie gekozen. De bijeenkomst is gestart op 20 oktober en duurt tot morgen. De gekozen secretaris-generaal is Houlin Zhao van China. Hij bekleedt momenteel de functie van deputy secretaris-generaal. Tot deputy secretaris-generaal is de Brit Malcolm Johnson gekozen.

Chaesub Lee van de Republiek Korea zal de komende vier jaar leiding geven aan het bureau belast met standaarden. Brahima Sanou van Burkina Faso is herkozen als directeur van het Ontwikkelingsbureau. François Rancy van Frankrijk is herkozen als directeur van het Radiocommunicatie Bureau.

Er zijn ook verkiezingen gehouden voor leden van de Radio Regulatie Commissie en de Council van de ITU. Vanuit de Caribische regio hadden Barbados en Cuba zich kandidaat gesteld voor een zetel binnen de Council. Helaas is slechts Cuba gekozen en is het wederom niet gelukt om een Caricom lidstaat gekozen te krijgen in de Council van de ITU, zegt de voorlichting van het ministerie van Telecommunicatie en Toerisme (TCT).
Suriname was aanwezig op de vergadering met een 4 personen sterke delegatie afkomstig van TCT, de Telecommunicatie Autoriteit Suriname en het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May