Nieuwkomer stunt met brandstofprijs (update)
06 Nov 2014, 11:00
foto
Brandstofstation Huang Oil aan de Ringweg Zuid met de laagste brandstofprijs van gisteren. (Foto: Edward Troon)


“Wij bieden het publiek de laagste brandstofprijs aan”, zegt Ramesh Nanhoe aan Starnieuws. Hij is de manager van pompstation Huang Oil en zegt zijn brandstof van SOL en Gow2 te betrekken. Op de zuil van zijn onderneming staan prijzen voor diesel en unleaded die vier tot vijf centen per liter onder de laagste brandstofprijzen zijn. Nanhoe legt uit dat de klanten ook na de officiële opening zaterdag, voor de laagste prijzen kunnen tanken. “Wij kunnen dit financieren uit onze pomphoudersmarge”, zegt de manager trots.

Mark Goede, general manager van SOL, zegt aan Starnieuws dat Huang Jin, vermoedelijk eigenaar van het station, van tijd tot tijd (indien SOL de laagste prijs heeft aan de pomp), unleaded gasoline afneemt. Deze klant betrekt verder "zeer zelden kleine hoeveelheden", diesel bij SOL. De laatste aankoop dateert van september. "Hoe de beste man in staat is te stunten met zijn prijs is ons een raadsel. Wij kunnen onze klanten niet garanderen dat de kwalitatief hoogstaande 'Low Sulphur' diesel van SOL verkrijgbaar is op die locatie", deelt Goede mee.

Roy Boedhoe Enterprises (RBE) heeft een pompstation aan de noordelijke Ringweg en opent binnenkort een tweede aan de zuidelijke Ringweg. Hij betrekt zijn brandstof bij Gow2. “Ik doe niet mee aan een prijzenoorlog”, zegt Boedhoe resoluut in reactie op de lage prijzen van zijn buurman Huang Oil. Volgens de directeur van RBE is dit al het vierde station in en rond Paramaribo dat lagere prijzen voor unleaded en diesel aanbiedt, “maar onze verkoopcijfers zijn niet gedaald en wij verkopen volgens de door Handel en Industrie vastgestelde tarieven”.

Boedhoe beschuldigt de twee oliemaatschappijen van het bevoordelen van bepaalde dealers, door hen een grotere winstmarge te geven. Hij legt uit dat ze hiermee oneigenlijke concurrentie tussen hun eigen dealers veroorzaken waardoor enkelen zullen sluiten. De ondernemer vindt dat er juist te weinig pompstations zijn. “Meer stations zijn in het voordeel van het publiek en de pomphouder moet gewoon zijn best doen om goede service te verlenen”.
Nanhoe vindt een goede dienstverlening ook heel belangrijk, ”lage prijzen zijn slechts één deel van het verhaal, zonder goede service behoudt je geen klanten”. Hij ziet niemand als concurrent, “we zijn collega’s van elkaar en we voeren geen prijzenoorlog”.

Edward Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May