OIC-lidstaten praten in Surabaya over financiële stabiliteit
06 Nov 2014, 13:00
foto


In de Indonesische Surabaya zijn de Centrale Bankpresidenten van vijftig lidstaten van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) bijeen. De bijeenkomst wordt gehouden onder het thema ‘Financiële Stabiliteit via Macro-prudent beleid en het verdiepen van de financiële markt onder de OIC-landen.” Surinames monetaire autoriteit, Gillmore Hoefdraad, woont de vergadering ook bij. De volgende jaarvergadering van de OIC wordt in Suriname gehouden.

De Centrale Bankpresidenten zijn bijeen voor de jaarlijkse OIC-top. De top moet resulteren in een slotcommuniqué met daarin de besluiten, verklaringen en toezeggingen van de participanten. De eerste dag was ingeruimd voor het Indonesische Sharia Economisch Festival. Op de agenda waren diepgaande discussies over de op Sharia gebaseerde economische ontwikkeling tussen de OIC-leden. De discussies waren gericht op het verhogen van het bewustzijn over versterking van financiële strategieën die zijn vervat in multinationale initiatieven ter wille van zakat (liefdadigheid). Het is de bedoeling dat deze discussies uitmonden in overeenkomsten tussen diverse partijen.

De Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) zal ook een intentieverklaring ondertekenen met de Bank of Indonesia voor de oprichting van een werkgroep voor de zakat en capaciteitsopbouw. Deze MoU zal verder worden ontwikkeld en geformaliseerd door alle OIC-Centrale Bankpresidenten. In de OIC-landen is zakatbeheer en ontwikkeling een belangrijke factor. In 2012 had Indonesië uit de zakat zo’n US$ 18 miljoen aan potentiële inkomsten, wat staat voor 3,4 procent van het Bruto Binnenlands Product. De OIC-landen willen dat het beheer van zakat wordt verbeterd opdat financiële versterking plaatsvindt waardoor het welzijn van de mensen wordt verhoogd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May