Drukke agenda voor handelsministers bij 39ste Coted
05 Nov 2014, 20:00
foto


De handelsminister van de Caricom zullen op de 39ste Council for Trade and Economic Development (Coted) op 6 en 7 november in Georgetown praten over de strategische richting voor de groei en ontwikkeling van de regio, CSME en het vrij verkeer van personen en de externe economische handelsrelaties. Suriname wordt op de vergadering vertegenwoordigd door minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie (HI).

De agendapunten zijn op een vergadering van stafmedewerkers op 3 en 4 november voorbereid. Ook discussies met de private sector en de handel in de landbouw en in het goederenregime, zullen aan de orde komen.
Tevens zal de voortgang plaatsvinden van de uitvoering van de tweede fase van de door Suriname geïnitieerde Caricom Interactive Marketplace Suspension Procedure (CIMSuPro).

CIMSuPro behelst een oplossingsmodel voor de diverse problemen die ontstaan bij de verzoeken voor opheffing van het invoertarief bij importen buiten de Caricom. De voorlichting van HI geeft aan dat diverse focalpoints van de lidlanden die belast zullen zijn met het beheren en onderhouden van de CIMSUPro vandaag getraind worden door de voorzitter van de E-Government, Rahied Doekhie van het kabinet van de vicepresident.

Tosendjojo is vandaag vertrokken naar Guyana en keert zaterdag terug naar Suriname. Ambassadeur Michel Kerpens van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Henna Djosetiko, onderdirecteur Handel en Yvette Rokadji, stafmedewerker van HI, zitten in de delegatie van Tosendjojo, meldt de voorlichting van HI.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May