DNA neemt aantal besluiten in huishoudelijke vergadering
05 Nov 2014, 06:00
foto


De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) kon dinsdag plaatsvinden nadat Carl Breeveld van DOE de presentielijst had getekend. Er waren 25 leden van de Mega Combinatie aanwezig op de vergadering. Rashied Doekhie (NDP) was wegens ziekte afwezig. Harish Monorath en Premdew Lachman van Nieuw Suriname waren er niet. Starnieuws verneemt dat diverse vaste commissies zijn gewijzigd. Besloten is ook om drie van de vier buitenlandse reizen af te zeggen. Alleen de vergadering van de Interparlementaire Unie, die vijftig jaar bestaat, wordt bijgewoond.

Op de huishoudelijke vergadering zijn Paul Somohardjo en Ronny Tamsiran van Pertjajah Luhur vervangen als commissievoorzitters. Somohardjo was voorzitter van de vaste commissie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Handel en Industrie (HI). Op LVV is nu Henk Ramnandanlal (PALU) de voorzitter en bij HI Ronnie Brunswijk (ABOP). In deze commissie zijn er meer verschuivingen. Lachman is vervangen door Joan Dogojo (NDP) en Amzad Abdoel (NDP) door Marinus Bee (ABOP). Bij Binnenlandse Zaken is Tamsiran als voorzitter vervangen door André Misiekaba.

Er zijn preadviezen gebracht van begrotingen van diverse ministeries. De voorbereiding van een deel van de begrotingen is af. Donderdag zal De Nationale Assemblee opnieuw bijeen komen in huishoudelijke vergadering. Dan zullen weer zeven preadviezen besproken worden.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May