School Kalebaskreek conform bestek opgeleverd
04 Nov 2014, 18:00
foto
Schoolleider Albertus Langaman in zijn kantoor in de oudbouw van de school te Kalebaskreek.


De nieuwe school op Kalebaskreek is conform bestek van het ministerie van Openbare werken(OW) opgeleverd. Dit zegt Achmed Djorai, directielid van aannemingsbedrijf Ajoeb NV aan Starnieuws."Conform bestek is een modern schoolgebouw opgeleverd met elektrische aansluiting en waterleidingkoppelingen", zegt Djorai. Het bedrijf was niet verantwoordelijk voor het aansluiten van het gebouw op het net van het dorp, noch voor het egaliseren van het terrein.

Djorai geeft aan dat de sleutels van de school reeds op 1 oktober zijn overgedragen aan OW. Hij merkt op, dat het ook bekend is bij de gemeenschap dat de sleutels zijn overgedragen. "Toen we in de laatste periode bezig waren het terrein op te ruimen vroegen, kwamen mensen om de sleutels vragen. Wij hebben ze voorgehouden dat we die aan de opdrachtgever geven", stelt Djorai. Hij neemt aan dat OW op eigen wijze de school zal overdragen.

“Ik heb mij gisteren wat emotioneel uitgelaten", zegt schoolleider Albertus Langaman. Hij geeft toe dat de aannemer, de nutsvoorzieningen in het gebouw heeft aangebracht. "Deze moeten daadwerkelijk nog worden aangesloten op het net. Dus we hopen dat OW hierover snel een besluit neemt." Langaman hoopt ook dat het terrein spoedig wordt aangepakt.

"Het egaliseren van het terrein was niet opgenomen in het oorspronkelijk project", zegt Djorai. Hij geeft aan dat het ministerie nu wel heeft gevraagd naar een prijsopgave voor het egaliseren van het terrein rond de school. Hij hoopt dat gemeenschap de juiste informatie verstrekt om zodoende verwarring te voorkomen. "Met meneer Langaman heeft het bedrijf een prachtige relatie gehad. Hij is altijd voorbeeldig geweest en heeft zich onpartijdig opgesteld. Dus ik hoop echt dat het een misverstand was."

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May