Drama binnen Transvaal, trainer en voorzitter stappen op
04 Nov 2014, 10:05
foto


Binnen Transvaal is er een drama gaande. Trainer Wensley Bundel heeft gisteren om persoonlijke redenen bedankt. Vandaag is voorzitter Mark Karg ook opgestapt. Assistent-manager Ricardo van Hetten heeft zojuist zijn functie neergelegd.

Karg zegt aan Starnieuws dat hij niet verder kan. "Mijn beleid was geconcentreerd rond de oud-internationals van de club met Bundel als trekker en inspirator. Het doel was om de discipline en de gloriejaren van weleer terug te halen. Met het opstappen van Bundel trek ik consequenties en leg mijn functie neer. Bovendien zijn er ook andere persoonlijke redenen die mijn besluit versneld hebben doen bepalen", legt Karg uit.

In oktober was al bepaald dat uiterlijk medio november een algemene ledenvergadering zou worden gehouden, waarbij het bestuur zijn mandaat terug zou gegeven aan de leden. Er zou gelijk een bestuursverkiezing worden gehouden. Het bestuur onder leiding van Karg is met de beste voornemens aangetreden in februari dit jaar. Uit twee lijsten is er toen consensus bereikt. Volgens Karg ontbrak het aan slagvaardigheid, onderlinge samenhang en vertrouwen, waardoor er een breuk is gekomen. Transvaal heeft zich met moeite kunnen handhaven in de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbal Bond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May