03 Nov 2014, 08:00
Romeo Kastiel van Ovi scoort de eerste hattrick bij de opening van de competitie van de MSB.

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Moengo Sport Bond (MSB), pleitte bij de start van de competitie zondag, voor herintrede van damesvoetbal in Marowijne. De aftrap in het Moengo stadion werd verricht door de voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond, John Krishnadath. De SVB-hoofdbestuursleden Robby Poetisie, Arnold Bilkerdijk en Bernhard Abia waren aanwezig.

Volgens Brunswijk heeft Marowijne damesvoetbal gekend. Hij weet dat er talent is in het district en dat deze dames goed zullen presteren. Hij vroeg aan de moederorganisatie SVB om de MSB te ondersteunen in dit streven. Hij vestigde ook de aandacht op de accommodatie. Het Moengo stadion is aan renovatie toe, zei Brunswijk.

De openingswedstrijd tussen The Schorpions en The Fixer eindigde 2-2. The Schorpions begon heel sterk aan deze ontmoeting. The Fixer had moeite om stand te houden wat resulteerde in het eerste doelpunt van Igor Bado van The Schorpions:1-0. Dit was ook de ruststand. De tweede helft was nog geen 10 minuten oud toen Raello Doeglas zijn ploeg op een 2-0 voorsprong bracht. The Schorpions is na dit doelpunt gaan slabakken. The Fixer kreeg meer ruimte te voetballen vanuit het midden. In de 60e minuut kwam de aansluitingstreffer gescoord door Sergio Tuinfort. De gelijkmaker werd 10 minuten later gemaakt door Vogelland: 2-2. Hierna werd er niet meer gescoord.